Скільки часу потрібно, що б мені проснутися,
Скільки ще часу треба, що б назад обернутися!......
Скільки ще часу потрібно що б на ноги піднятись,
Гордо підняти голову і майбутнього не боятись.
Скільки часу потрібно? Рік, а може й два?
Обридли знайомі персони, їх брехливі слова,
І усмішки лукаві, на обличчях незнайомців ,
І промови нікому не потрібних вільнодумців.
Обридло все, що колись радувало серце і душу,
Так і живу, цей хрест на собі нести я мушу.
Ніяких приємних несподіванок не принесе життя,
Лиш чути кроки, що відділяються і моє серцебиття.