Вона справляється повсюди й з усіма ,
Долає легко всякі перешкоди,
Упевнено тримається сама ,
Коли хапає, маючи нагоду.
Не схожа ні на які почуття,
Років її і мало і багато,
Нахабою вдираючись в життя,
Будує храм свій вперто і завзято:
До святості в довіру увійде,
Вітчизні смакоту запропонує,
А справедливість дружбою візьме,
Та в пристрасті себе лише почує.
У сон впадає, та не назавжди
І, як не спить, то порух в силі вічний:
У теплі води прижене льоди
Із плином, що занадто швидкотічний.
Про млявість знає інших почуттів:
Не любить милосердя і братерства,
А сумнів, що позичений у снів,
Для неї залишається нестерпним.
Кмітлива, здібна, в праці замашна,
Гребе до цілі жадібно і вперто,
Комусь дарує пісню голосну
І підлість у барвистому конверті .
Когось пронумерує на спині,
Із когось килими порозстеляє,
Когось заякорить на мілині –
У кожній хаті свою правду знає.
Відверті ж будьмо, щирі над усе -
Красу вона таки творити вміє:
Прекрасні ночі темної есе
І чорний дим, як ранок рожевіє.
Плете контраст майстерно, мов боги,
Між гуркотом і тишею хмільною,
Червона кров і в білизні сніги,
І чистий кат над жертвою брудною.
Готова до роботи кожну мить,
Непосидюча в будь-яку хвилину,
Чекати вміє, коли хтось ще спить,
Пригне, якщо потрібно, власну спину.
Хтось може думає: поганий в неї зір?
Ні-ні! Той погляд аж в майбутнє бризка.
Вона єдина й хижа , ніби звір, -
Ця ненависть із ненависним блиском!
ID:
446891
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 02.09.2013 23:06:59
© дата внесення змiн: 02.09.2013 23:06:59
автор: Русалочка
Вкажіть причину вашої скарги
|