Відродися, мово!
З попелу повстань!
Вийди з-за лаштунків,
Зжалься до благань.
Не почує мова,
Не розтулить рот.
Мова - лише слово
Нас, людських істот.
Ми ж, сучасні люди,
Тільки в гору йдемо.
Стопчемо, сплюндруємо,
Щастя не знайдемо.
Батьківська ж наука,
Дідовий звичай
Вже десь на узбіччі,
Зріс там молочай.
Змовкне пісня мови,
Що лилась віки.
Пам’ятати лиш діброві,
Що не зрубана поки.
версень 2013