В любистку купала…
(Примовляння купальне)
Маленьку Ведану
В любистку купала,
В любистку, в кропиві –
Богині вродливі
Здоров»я додайте –
У щасті скупайте!
В любистку, в ялиці –
Здоров»я, як з криці,
Даною дане
Маленькій Ведані.
В любистку так радо,
В трояндах із саду –
Гармонії й ладу
Від матінки Лади.
В любистку, у травах,
Водою ласкаво
ЖИвою промовляла
Словами змивала
Всі напасті – вроки
Хвороби всі збоку!
В любистку і в солі,
Щоб не знала болю,
Закликала Долю
Щасливу для доні.
В любистку, в лілеї –
Любові від Лелі,
В любистку, в хорошім –
Знання від Макоші
Купала в любистку,
Поклала в колиску,
Вишиттям сповила
Снів наловила
Спи аж до рана
Маленька Ведана.
Тебе твоя мама
В любистку скупала…
Русана Гордієнко