Парта
За партою життя
Сиділи день у день.
Читали книги різні
І їли мандарини.
Лузали інтеграли
І кидали зі жмень
Оті слова найкращі,
Що в попелі горіли.
Роки ішли, на парті
Нові з’явились руни,
А наші написання
Присипало піском.
Ти зараз одружився
І переїхав в Суми,
А я в’яжу хустину,
Живу з холостяком.
У тебе вдома – діти
І жінчині варення,
Ти стомлений з роботи
Приходиш відпочить.
А я перу, прасую,
Працюю за прощення,
Яке – мені відомо –
Не зможу заслужить.
Нас доля розділила
По різні часи, межі,
На різні карти світу
Поставила нас знов.
Але вночі, зі снами
Ми йдемо обережно
Й сідаємо за парту,
Де виросла любов.