Свиня свиней на вік лишиться!
І хоч у Рай її пусти,
вона і там свинарник зробить,
і по свинячому себе вести.
І не поможуть тут молебні,
і чесні викрики людей.
Свідомих лиш маленька купка,
що проводить дні серед свиней.
Але й в свинячій тій голівці
на щастя вогник все жавріє
Вона ж кричить в своїм хліву,
а як до дій - вона не сміє.
Свиня свиней на вік лишиться,
бо то її найвищий рівень.
І той же «беркут» хоче в вись,
хоча він просто драний півень.