142
Що скиглите? – це ж комунізм у дії,
Як визначив це фармазон–прораб, –
Що комунізм, це повна влада Рад
І плюс електрика по всій країні.
Тепер скажіть – хіба тепер не так,
Хіба бракує з цього щось на ділі?..
Хіба що.., між ділами, ейфорії,
Як у батьків, що танцювали на хрестах…
Тоді ступіть на той його етап,
Що той прораб будує вже в Європі,
Почавши знову з танців на хрестах,
Змінивши владу Рад на Раду влад,
З прицілом на новий глобальний лад –
Всемирный коммунизм при голой жопе –
United States of the World…
148
Куда податься бедному хохлу
От братских удушающих объятий?..
Рвануть к своим в Приморскую тайгу?..
Боюсь, задушит Мишка косолапый.
На "дикий Запад" тоже не могу,
Хотя своих там – хоть греби лопатой, –
Там же ЕС в пожизненном долгу
Задушит общеевропейской лапой.
Не плохо бы жилось в своём Крыму,
Но брат и там хозяином лохматым…
А может к батьке – пажом на дому?..
Ён можа вусамі заказытаці…
Рвану я, мабуть, знову у корчму
Горілкою це горе заливати…