...дим, дим - бульбиться пар
стонетисячих:
"слава!"
...гуп, гуп -
зігрівається камінь,
густіє юшка снігова
під п`ятою Майдана…
…горять, горять березоньки
в залізинах діжок,
тепліше запах
в обметаних іньчавою вустах,
та безліч обраних,
в чорнішої знемозі
задля супросвіту хищ -
все мало:
співай, стій,
до оруди волочи мішки:
тягни із заспини,
мутніючий сподив іще-не-день:
табун свідомих волей бідолах -
не стадо!
Копить потопчу
різноясим «ми» -
так переможемо бидлячу гниль,
наліплу квазікняжим
мотлохом
на труженці-суглоби
пичним салом;
на горлі змусимо,
як сказано в писанні
про смерть саму, і про ярмо:
подолень,
істинно -
поза безсум;
ось - горб, повапленний
холопьями терновими,
до мздо,
ось - сила кожної краплини крові,
взагалі:
не боги обпікають,
підберись,
онущ повесели...
______________________
Російськомовний варіант:
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=465800