Мати сіяла сон під моїм під вікном...
Б. Олійник
Чорнобривців насіяла мати...
М. Сингаївський
Насівала мати
квітів біля хати.
Нагідки саджала –
доню все чекала.
Хоч одну маленьку
виглядала ненька.
Ой, нагідки-нігтики,
Сонця малі віхтики,
ви попідвіконню
виглядайте доню,
звіть її до хати:
доню хочу мати!...
Ще саджала мати
розу біля хати,
щоб як пелюсточки
були в мами дочки –
хоч одна для неньки
квіточка ясненька!..
Ой, нагідки-нігтики,
сонця малі віхтики,
розо моя мила,
ще й тебе просила:
ви попідвіконню
виглядайте доню.
Посадила мати
яблунь біля хати –
яблучка червоні
будуть в мами доні...
Ну хоча б одненьке
дівчатко для неньки.
Ой, нагідки-нігтики,
сонця малі віхтики,
розо полум'яна,
яблуне духмяна,
ви попідвіконню
виглядайте доню.
Роза квітувала –
сина дарувала.
Жовтії нагідки
сина дали влітку.
Яблука осінні
сина знайшли в сіні.
Ой нагідки-нігтики,
сонця малі віхтики,
розо полум'яна,
яблуне духмяна...
Цвіт беру в долоні –
та не маю доні.