Оце тобі й подія:
За всю півсотню літ
Заплакав кров’ю Київ –
Здригнувся білий світ…
Оце тобі й новини:
Без жалю юнаків
Вбиває в лиця й спини
Гвинтівок хижий спів…
«Тітушки», яко змії
Снують поміж сторін,
Ламають хлопцям шиї,
Щоб бив набати дзвін.
То трактора украли –
І «беркутів» товчуть,
Як наче радикали
Колотять злість та лють…
Таким нема закону:
Для них – гори війна,
Щоб цар не злазив з трону,
А люд страждав сповна…
Оце тобі й подія,
Оце такі новини:
Народ ґвалтують змії,
Народ стріляють в спини!