- Це було дуже складно.
- Але ніхто не казав, що буде легко.
- Так, але й ніхто не попереджав, що буде так важко.
Життя ніколи не перестає дивувати нас, грішників й покаяних, циніків й ентузіастів, скептиків й наївних. Життя, буває, змінює нас, але й саме теж міняється.
Просто час вимагає часу. Ось проста істина, ось секрет звичного нам сум'яття.
- Життя мене любить?
- А ти його?
- Я настільки любила життя, що стала до нього байдужою.
Коли кидає в жар від холоднечі подиху, від бажаного погляду, коли совість втомилася від боротьби за твою чистоту й незалежність, тоді ти є лише серйозною наївністю, тільки робиш вигляд, що ти ніби чесна, сувора й витривала, коли ж ти насправді є гостем власної душі, коли ж ти ще не залишила в собі дитину.
І не повинно бути виправдань, коли хочеш чогось досягти. Ось правило номер один, ось єдине правило.