Мій любий і мудрий Кобзаре,
Тривожні настали часи,
Знов чорні згустилися хмари
Над нашою Ненькою,
Пси
Голодні й такі ненависні
Відкрито у наступ ідуть
І всі твої мрії небесні
Ось-ось на очах розірвуть...
Невже ми скотилися в прірву
І втратили сенс відчуття
За що так боролись настирно
Й свої віддавали життя?
Невже лиш слова, а не вчинки,
Так гарно з екранів звучать?
Ще теплі з Майдану жаринки, -
То душі Небесні кричать
Рядками твого Заповіту:
Кайдани порвіте навік
І кров'ю тих псів окропіте
Святу нашу землю!
Убік
Відкинути сумніви зайві,
Ніхто це не зробить за нас,
Або ми народ одностайний,
Або продаємось за газ,
Щоб знову роками блукати
В надії на кращі часи
Вдовж тину від "крайньої хати"
Без власної мрії-краси...
Мій любий і мудрий Кобзаре,
Які ще потрібні слова?
Негайно відкласти всі чвари
І битись за Неньку!
Жива
Поезія в серці людському
Дві сотні нелегких років,
Тому не здолати нікому
Свободу і дух козаків!
09.03.2014
*
Картина: "Дух свободи"
Автор Шупляк Олег
Картини з подвійним змістом
https://shupliak.art/uk/gallery/hidden-images/spirit-of-freedom