Служили ми з другом в далеких краях –
Де гори в тумані , долини в пісках.
Бої йшли запеклі за клаптик землі ,
Там два побратими померли мої.
В Афганістані – гори в тумані,
В Афганістані - в «чорнім тюльпані»
Хлопці летіли додому, щоб стать обелісками.
В Афгані – в далекім Баграмі
Шумлять прощально в пісках кураї,
А на Вкраїні схилилися в сумі берізки.
Ми воювали не за Україну,
Ми захищали чужу Батьківщину.
Нам приходили накази з Москви
І їм , як солдати , корилися ми.
Смертями своїми ми здобували
Славу і честь для чужої держави
Хтось думав про орден, а хто про життя,
Лишилась у пам’яті грізна війна.