Найрідніша наша мова,
Наче сонях розквітає.
Серед поля, серед саду,
Соловейками співає.
Рідна мова - світле сонце,
Скарб безцінний для народу.
Як зернинка у долоньці,
Берегиня всього роду.
Приспів:
Рідна мова - калинова,
Наче пісня солов’я.
Ясна зірка світанкова
Зі сторінки ,,Кобзаря”.
Рідна мова - калинова,
Неба чистого блакить,
Найніжнішим словом мами,
В серці кожного горить.
Українська наша мова,
В світі білому єдина,
І вона така чудова,
Як і ненька Україна.
Рідна мова - колискова,
Бо з колиски нас плекає.
І буденна і святкова,
Всіх у націю єднає.
Приспів.