Хтось на сході підсвічує хмарку,
Десь невидимі птиці кричать,
Виповзають трамваї із парку,
Розганяючи сон, дзеленчать.
Нашліфовані смужечки колій,
Впали краплі роси, наче ртуть,
А на обрії темні тополі,
Пізні зорі по небу метуть.
П.П.Ребро – «Ранок у місті»
Весела Січ - спілка гумористів яку створив Петро Ребро.
Пам’яті П.П. Ребра
Течуть повільно, зажурились
Дві річки Берда і Дніпро,
Всі верби віттям похилились
Коли помер Петро Ребро.
А запорізькі ті тополі
Вже зорі в небі не метуть,
Скорилися поета долі
В останній проводжають путь.
Сумує Запоріжжя, села
Сумує Хортиця, весна,
З Ребром була в нас «Січ Весела»!
А без Ребра стала «Сумна».
Ш.В.С.30.03.2014р.