Ще не скотився вітер на дорогу,
Ще не здійнялась курява в селі,
Ще хмари небо не взяли в облогу -
А дощ прийшов. І радісно мені,
Що він шепоче тихо щось надворі
І припадає ніжно до землі,
Що він, як символ чистої любові,
Чуття добра відроджує в мені.
Я вдячно тіло віддаю дощеві
Та забуваю про свої гріхи,
Бо вже давно зневірою у небі
Віддати хочу ангелу борги.
Оновлений і тілом, і душею,
Спішу на зустріч поданій руці
Добра чи зла, того я ще не знаю.
Так хочеться добра лиш на землі!
Уже скотився вітер на дорогу,
Уже здійнялась курява в селі,
Вже небо взяте хмарами в облогу,
І знову зло загрожує мені.