Нам дають єдині зразки,
Міряють під єдину лінійку,
Нас не можна змінити,
Бо ми це є ми.
Як можна зробити з людини каліку,
Так і можна звірів зробити людьми.
Чи то пак, люди звірами є:
Всі лаються, б’ються, кусають усі,
Кожен як пес по дорозі бреде,
Гарчать і вишкірюють ікла свої.
Ми губимось, граємось, не цінуєм життя,
Нас зомбують, і ми йдемо в небуття,
Нас мірять не можна, нас не вміють змінити,
Потрібно жити уже, потрібно жити.
Нам дають єдині зразки,
Рівняють до звірів диких.
Легше звірів зробити людьми,
Ніж людям людське привити.