|
Триптих
1
РАДІСТЬ
Слава Тобі, Господи, за сніг побіля двору,
За ковдру на полях для молодих хлібів!
Підсип же снігу ще в селянськії обори,
Добав небесний пух до нивок і полів.
Хай в леготі весни зазеленіє жито,
І квітом запашним зустрінуть пчіл садки,
Підсип ще снігу нам – і пісня буде жити,
Малечі радість дай на лижі і санки,
Спасибі Тобі, Боже, за захисток блискучий,
Що хліб вінчаєш Ти зі святістю небес,
За приспані ліси, річки, яри і кручі,
Та діамантів блиск ставків, річок і плес.
[
2
ДИВО
Славлю Тебе, Боже, за сонечко ласкаве,
За ранок щирозлотий, за усмішку Твою,
За промінці ясні Любові, Віри й Слави,
За теплоту надій у рідному краю.
Нехай життя буя, цим сяйвом оповите,
Хай квіткою душа для Тебе майорить,
Дай світла, Отче, нам – і будемо ми жити,
Пролий же злотограй в задумливу блакить.
Спасибі Тобі, Сутній, за благодатне диво,
Що звеселіло поле в години літепла,
Що жайвори пісні вплітають надкрасиво
Між струнами небес і ніжного зела.
3
ЗАПОВІТ
Вклоняюся Тобі за дощики цілющі,
За крапель бірюзу і рокіт громовиць
Я дякую Тобі за гори, доли й пущі,
Що від дощів стають світліші всіх світлиць.
Нехай земне чоло вмива хмарина ніжна,
Й бурштини водяні окроплюють зело,
І від дощів стає усміхнена Вітчизна,
Та в глянці виграва і місто, і село.
Хвалу Тобі співаю, як дременуть хмарини
I як веселка ніжно обійме дивосвіт,
Всміхнеться до небес із глянцевої днини,
А людям проспіває Твій вічний заповіт.
ID:
493991
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 21.04.2014 16:54:08
© дата внесення змiн: 21.04.2014 16:58:55
автор: Grigory
Вкажіть причину вашої скарги
|