Звербичені вигини
Дніпра-Прадіда –
Предків згадує
під зорями вишніми,
квітне вишнями,
гнеться грушами,
в босі ноги впинається
піском та дрібними мушлями.
Холодно... та не боязко...
***
Богині святій моляться –
вигином звербиченим,
Небесами міченим, -
За роки лічені,
піднІме води звеличені –
В землю ножами вдарить,
Водою очистить – зАРить,
від снів та марень
відступиться,
Сторицею окупляться
Терпіння-чекання наші.
З дна Світовида Чаші
ВОди свої підІйме,
Землю Рідну обІйме –
Знання подарує,
«царства» зруйнує!
Мечі і Силу з дна Пра!
Браму відчинить Данапра*...
*Данапра – одна з давніх назв Дніпра