Народ здурів,здуріли й Боги,
І світ здурів й здуріло все:
Поклали голови під ноги,
́́А розум свій в туге кільце.
Забули те, що мати вчила
Й того, що батько научав,
Придумали собі ,що мають крила,
Проте ті крила, як в курчат.
Придумали ,що знають все,
Проте й нічого знать не хочуть
Скували дурістю лице,
А вивільнить уже не можуть.
І щедрість в гордість заховали
Та жадібність залишити одну,
Любов під гроші закопали,
А душу в голову дурну
Якби ж могла змінити все,
Відмити бруд з душі народу,
Та люди бачити лиш хочуть те,
Що відомо лиш одному Богу…
́́