1
Поет/людина
-------------
Щоб дістатися джерела, потрібно пливти
проти течії.
Станіслав Єжи Лєц
Великий скарб - душевний спокій
чи осягнути нам дано?
Йдемо убрід. Ріка глибока.
Думки затягують на дно.
Знов тет-а-тет. Поет й людина.
Чи я це ти, а ти це я?
Чи ми одного половини?
Знов атакує течія.
Не звикли йти за течією
ні я, ні ти, ні наше "Я".
Йдемо дорогою своєю.
Не зіб'є з ніг нас течія.
2
* * *
Йду проти течії дощу.
За течією йти не звик.
А світ волає: відомщу!
І дуже хоче, щоб я зник.
Та поки йду наперекір
супроти течій і вітрів -
терни лишаються від зір
і не вмовкає серця спів
(...ДАЛІ БУДЕ...)