Гаряче літо розтеклось,
Ясніє знову, променіє –
А мені сумно так чогось,
А моє серце скніє, скніє…
Я зустрічаю ранки сині
Вітаю сонечко на сході –
Прошу лиш миру Україні,
А сум пече мене – та й годі…
Племінник десь аж на кордоні –
А далі ворог, смерть і міни…
І ржуть війни скажені коні,
Копитом б’ють обличчя й спини.
Листочок шелевіє ніжно,
Скрапає вранішня роса…
Літак упав на цьому тижні –
І застогнали небеса…
Моя ти Ненько, рідна мамо!
Не знаю я, як далі жити –
Я не зведу ні в чому раму,
Я знаю: гинуть твої діти…
В роботі все мені немиле,
І всюди-всюди веремія…
Лишень у літа - правда, й сила,
Лиш листя ніжне шелевіє.