Ми родом всі з отого краю,
Де дуже-дуже довга днина,
Де сонечко пісні співає,
Де стежка у загадку лине.
Ми всі-усі з отого поля,
Де, немов ліс, шумують трави,
А на городах бараболя,
Квітує без жуків на славу.
Ми родом з отії хатини,
Де сонце за порогом сходить –
Там аж до неба яворини
З гілля до хмар зробили сходи,
Десь між гілля, аж біля хмари,
Скрекоче дивина крилата
Що у зірок збирає чари,
Що із небес будує хату…
А біля вікон вишням тісно:
Вони схилились аж до плоту –
І між гілля ягідки виснуть
Та просяться самі до рота…
Там сонях виростив тарелі,
Що горобців сідає зграя…
Там дні казкові та веселі –
Ми родом всі з отого краю.