Смачний жартик про справжню подію у м. Коростені Житомирської
області – День деруна. У цьому році відбудеться 13 вересня.
...Якось герцог французький де Рунн
З’їв млинець із картоплі – дерун.
І, запивши вином,
Визнав цей гастроном
Найсмачнішим у світі дерун.
З того часу усі ласуни
Дуже люблять пухкі деруни.
Не смакує омар,
Білий трюфель – кошмар!
Подавай їм одні деруни!
Я, немов Одіссей за руном,
Їду в Коростень за деруном.
Буде свято бучне –
І смачне, і гучне!
Ох, поласую я деруном!
Наколю, наче на гарпуна,
На виделку аж три деруна!
І так смачно їх з’їм,
Щоб аж гикнулось всім,
Хто пропустить цей день деруна.
В ріднім місті, у тата і мами,
Цілий день проведу з дерунами.
Золотисті, рум’яні,
У цибулі й сметані...
Тьху! Я марю уже дерунами!
Тож я кличу гурманів-братів:
- Приїжджайте на День дерунів!!!
В деруновім раю
Ми втамуєм свою
Ненаситну жагу дерунів!..
22.08.2011