СЕРЦЕ (Світлій пам’яті Василя Олександровича Сухомлинського)
Справжня любов народжується тільки в серці, що пережило турботи про долю іншої людини
(В. Сухомлинський)
Під серцем біль від хижого шматочка,
В зіницях весни, весни і любов,
І все життя - поезії рядочки,
І в кожнім творі Він говорить знов:
"Я серце віддаю для вас, грядущі,
Щоб вам жилося краще, ніж мені,
Щоб миром дихали поля, ліси і пущі -
І щоб ніхто не гинув на війні!
Щоб ви любили землю свою рідну,
щоб ви любили мову калинову,
Щоб для народу працювали плідно -
Я серце віддаю вам знову й знову!"