Якщо Ваш птах перестав літати,
то це з ним вже щось не так,
будьте певні,
це не нон-конформізм
(типу, літати – попса),
не індивідуалізм
(типу, шкультигатиму сам)
І ніякий не –ізм, і ніяка
Його не вкусила оса,
Це імєнно шось не так,
несіть до ветеринара, я Вам кажу.
Той помацає птахові крила
(наче, цілі)
грудну клітку, хребет, сухожилля
(так само, цілі)
«Не літає, кажете» - «Не літає
Вже і так з ним, і сяк – даремно!»
Вже навіть вішали фотку з небом
Лікар гладить птахову голову –
«Може, тут проблема…»
«Еей, Ви шо робите, бляха, не треба!»
Док відчиняє птахові голову,
Дістає два центнери олова,
Три мішки з цементом, бананову шкурку
Молоденьку сусідську курку
І таку, вже в роках жар-птицю,
«Курва» каже «трохи втомився»
Наостанок
дістає ще чайник
і ящик з якимось побутовим лайном
«Бачте» каже «все як звичайно, всьо об одном»
Зачиняє птахові голову, ставить на теплий паркет,
Птах пручається і з розгону проламує склопакет
Потім у небі ще трохи видно птаха,
У Вас по шкірі – здорові холодні мурахи.
Лікар зітхає, киває на розгардіяш
«Бачте, без цього всього,
можливо, птах
не такий уже й Ваш.»