***
Дарунки долі тішать і тривожать.
І повсякчас, і прісно, і завжди
намісники лукавої орди
чуже поділять, а своє – помножать.
І де воно? Піди його найди.
***
Безмірні запити людини,
аби триматись середини –
бажати те, чого немає,
і мати все, чого бажає.
***
Не хочеш бачити і чути
одне одного розумніше?
Не уповай тоді на більше,
аніж оте, що має бути –
важли́віше, ніж хоче інший.
***
Усім належне віддадуть,
коли із ликів зірвуть маски.
А сповідатись можна й тут, –
Месіє, де той Божий суд
за всі гріхи з Твоєї ласки?
***
Не хочемо відомого почути,
говоримо забутими словами,
не віримо, коли не може бути,
що несказанне пише тільки нами.
Ох і закрутив! Влучна назва – головоломки, бо третій ребус я, бідолашна, до кінця так і не второпала. Нє для среднєго ума.
1,2,4 –
I.Teрен відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щоб зрозуміти, спробуйте сформулювати в одній строфі таку думку – якщо очікуєш більше ніж те, що можуть тобі пообіцяти, враховуй, що інші мають подібні прагнення, які здаються їм важливішими за твої.
Це досить типово для нашого суспільства і у відносинах між людьми.
Ігорю, ви як в супермаркеті, хочу оце і прямо зараз - буде, все буде, це випробування для нас; *для одних запах смертоносний на смерть, а для інших життєдайний, на життя*, Господь приниженим не буває, розіп’ятим - так, але не приниженим...