Будь бурхливою, будь спокійною,
Будь наповненою обіймами,
Будь упертою, самостійною,
Непостійною чи стабільною.
Будь безмежною в своїй радості,
Будь готова з мудрішим радитись,
Будь закрита, чи необмежена,
Безбережна, необережна...
Будь розумною, чи бездумною,
Будь у сумнівах, чи без сумніву,
Будь сама, чи ховайся в натовпі,
Хочеш визнаності - то на тобі,
Хочеш грошей - ось добрий гріш тобі,
Будь багатою, будь розкішною,
Чи духовною, сонця повною,
Нетутешньою, непритомною...
Будь щасливою, чи сумливою,
Будь серйозною, чи смішливою,
Може, відданою і вірною,
Може, вітряною, манірною...
Чи жіночною, чи змужнілою,
Синьо-жовтою, чорно-білою,
Чорнобривою, довгокосою...
Втім, краса - то таки відносне.
Будь за мужем, чи може, граючи,
Не злякаєшся хат палаючих,
А над дочками і синочками...
Хочеш - мамою, хочеш - квочкою.
В тебе є своя роль, чи арія,
Грай експромтом, чи по сценарію,
Хочеш - на мундштуки, чи віяла,
Будь такою, якою мріяла.
Будь незвична, непередбачена,
Будь швидкою і нетерплячою,
Будь нестерпною. Будь колючою.
Будь ким хочеш. Лише не муч себе.
ID:
545756
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 23.12.2014 04:08:57
© дата внесення змiн: 23.12.2014 04:08:57
автор: Ксенислава Крапка
Вкажіть причину вашої скарги
|