*Чому усе так ?*
Були помаранчеві.
Хіба в цьому суть?
Майдани , майданчики
Ще й досі збагнуть
Не в змозі , не в силах .
Це наш Президент ?
Що владу трусило?
Чому раптом вщент
Розбита команда?
Не йде в давнину ,
Коли проти банди
Всі вели війну?
Чому раптом роздріб ?
Чому усе так ,
Лебідка угору .
Назад щука й рак ?
Чому всіх собак
На Прем’єршу валить?
Чому все це так ?
Невже не болить
За нашу державу
Те серце , душа ?
Що слава козацька
Не варта гроша?
Ми вірили щиро у ті кольори .
То хто в решті решт
В цьому світі є ми ?
Багато в свідомості є запитань,
З’явилось натомість і купа вагань.
А далі жде іспит
Ще важчий на нас .
Слабе нині військо .
Вогонь вже погас.
Де ділось піднесення ?
Душі де порив ?
Знов на перевесла
Біль сором і гнів ,
У душах людських
Знов притулок знайдуть?
У друге в піддих
Та й далі у путь ?
Чекав на полегшення
Мужній народ .
Та ці усі звершення
Для вас ваших квот.
Скінчився нарешті
Довіри кредит,
Бо досі по волі
Ще ходить бандит.
Казали , що місце
Його у тюрмі .
Верхи ділять крісла .
Низи знов німі.
Байдужі , зневірені
Очі у них,
Загнаними звірами
Похмурих та злих
Вкраїна побачила
Рідних дітей.
На що стільки трачено
Марних ідей ?
Предтечі мабуть
Це одна із ознак .
Чи можу збагнуть ,
Чому це все так ???
Сергій Бабінчук .