Свята закінчились Різдвяні,
Вода Йордану змила гріх,
Бог доручив Святій Тетяні
Молитися за нас усіх.
Кати звіріли до нестями,
Кровило тіло від хлист́а,
Аби зламалася Тетяна
І відреклася від Христа.
А судді від безсилля п"яні -
Погас вогонь, став смирним звір
І янголи Святій Тетяні
Вертали силу всю і зір.
Коли до Господа молитва
В словах нехитра і проста -
Ні батоги, ні гостра бритва
Не зломлять віри у Христа.
Давно кати забуті р"яні
І кануть ті, що у Кремлі,
Поклонимось Святій Тетяні
І всім Тетянам на землі.