балкони птахів
розчавили
політ в парапеті.
міцний живопліт
обвиває дням
талії прудко.
любов -
це застуда
мигдалин лунких
кастаньєтів.
любов -
це навиворіт
шкура плішивого
смутку.
небесний касир
пілігримам
відлічує решту.
ще буде життя?
чи погасить наступний припадок?
війна -
це коли
продають
розпаровані мешти.
війна -
це посів на узбіччі
журливих лампадок.
як лоно спокуси
ховає
сполоханих бісів -
амури стріляють
у їхні міцні
капоніри.
любов -
це розділений
навпіл
нахмелений кисень.
любов -
це лексеми
з барвистих сонетів
шекспіра.
невбиті
складають в шухляду
пережиті зими,
паркують
обстріляні КрАЗ'и
в хвилястій
портьєрі.
війна -
це більмо
на блакитних очах херувима.
війна -
це чистилище
з вічних пісень
аліґ'єрі.
загояться садени,
душі воскреснуть
роздерті,
на площах загибелі
з часом влаштують
паради.
життя
надто гарне й святе
за секунду
до смерті.
любов
надто ясна й п'янка
за секунду
до зради.