За екраном все не так,
Нема там горя, спокій. Знак,
Що в мирі репортаж відчути
Не кожен здатен, та забути
Легко.
За екраном все не так,
Там не вибирають шлях,
Ідуть повз дощ і грози, сніг
Долають, він до їх впадає ніг
Легко.
За екраном все не так,
Куля, як скажений птах,
Смертельне в'є гніздо в грудях,
Де серце в мужності щитах
За екраном все не так,
Телевізор - не солдат,
А комп'ютер - не комбат,
Не захистить від атак
За екраном все не так,
Квітне в полі Сходу мак,
Там де впав колись козак,
Сьогодні падає юнак
Знову.