Для вас поет - його вірші,
Художник - то його картини,
Але не знаєте душі,
Не жили їх життям ні днини.
Ви знаєте їх по рядкам,
По стилю, як вони творили,
Але не зрозуміти вам,
Як ці митці життя прожили.
У книзі писано про нього
Лиш дві сторінки, може три.
Він жив величніше до цього,
І до цієї от пори.
Як гірко бачити, що люди
Живучи довгії роки,
Як не напишеш - мало всюди
Все сходить із твоєй руки.
Людське життя на двох листах,
Може згоріти у вогні...
Але найбільший в світі страх -
Про інших пишуть, а про тебе - ні...