До обрію - хоч рукою
До неба - лише стрибни.
У мене немає зброї,
Немає чіткої мети;
У мене скінчились стріли -
Амурові й бойові, -
У мене немає сили,
Лиш віра лишилась й ти.
Із неба сиплять комети,
Із гір витіка вода.
Сьогодні мовчать кулемети,
І проростає трава,
Сьогодні чомусь не гірко
Й чекається на весну:
Я чую пісні сопілки,
Я майже чую твою...
Сьогодні чомусь я вірю
Сильніше, ніж ще вчора.
...Птахи вилітають з вирію,
Їм байдуже, що війна.
Марина Смагіна