О, блаженний Кобзарю!
Твій спів звучить в Україні,
Оплакує долю і волю,
Рідної неньки Вкраїни.
Віками катами розбита,
Лежить вона на руїнах,
Прекрасна, гарна дівчина,
Зоветься вона - Україна.
Пророчі слова Тарасові,
Лягли вже на землю мою,
Сьогодні, кат вже на волі,
Топче Вкраїну мою.
І слава не вмре, не поляже,
Од нині довіку,
Її не потопче злий враже,
Вкраїна зруйнує неволю.
І воля та не загине,
Шевченко про це нам казав,
"І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі!"