Написано ще в коледжі, для літературного гуртка)
Так ким він є - Іван Франко?
Це вже не просто постать, а легенда.
Він сам себе не підіймав так високо,
Жив, як хотів, і як усі ждав хепі-енда.
Він вірив в те, що правильним вважав,
Боровся проти всих і разом з усіма,
Незламністю й активністю вражав,
Хотів донести істину, відстоював права.
Тож автора "Мойсея" та "Каменярів"
Та багатьох відомих інших творів,
Потрібно визнати за найсильнішого з представників
Письменництва в післяшевченківському морі.
Він, як каменяр,заклав основи,
І, як Мойсей, нам указав дорогу
Тої моралі,що у світі новім
Ще й досі потребує допомоги.
Він був звичайною людиною та все ж
Мав живе серце і чисте сумління.
І Франковим рокам не буде меж
Допоки житимуть на його творах покоління.