Спасибі за день наш прийдешній, солдате!
Спасибі за небо і сонце ясне!
Спасибі за землю і пісню крилату,
За матір, що миру навчає мене!
Вклоняюсь тобі до землі, ветеране,
Ти в битві тяжкій до Берліна ішов
Ти не зважав на всі болі та рани –
Ти чорну нацистську навалу зборов.
Вбивали тебе в отій битві кривавій
На суші і в небі, і в синьому морі,
А ти повставав не з-за влади та слави –
Ти прагнув Вітчизну звільнити від горя.
А в мріях ти бачив, що повниться нива
Від мирної праці і мирних пісень –
В садочку ж вишневім родина щаслива
Вечерять сідає в натруджений день.
Спалахують зорі, і місяць ясненький
Над вільним Дніпром у танок їх веде,
Десь колискову виспівує ненька –
Лиш мир, лиш любов процвіта між людей...
Дев’ятеє травня заквітло бузково,
Ти ж стяг Перемоги підніс над Рейхстагом –
Ти силу ворожу, неначе підкову,
Зігнув у пориві для миру і блага…
Хвала ж тобі вічна, старенький солдате,
За твій героїзм, за страждання, за кров!
Спасибі повіки, що ти в сорок п’ятім
Нацистів навалу для миру боров!