Гумореска: Від алкоголізму москалів лікують пургеном.
Зайшла жінка у аптеку,.. щоб пурген купити,
Бо з москалем - пияком.... не може ради дати.
Каже: " - Дайте цей пурген,.. але у спирт влийте...
І ще риб"ячого жиру,... Ви... туди трохи залийте...
Може буде він як риба ... хоч місяць мовчати?
А від пургену цілий тиждень... бігатиме ср* ти.(вибачте) пити
Вже мені печінку з'їли , ...він і ця його горілка..
І кожний день прибігає до нього... ще й білка...
Як білка ця прибіжить .. він все кидає в хаті,
Труси з себе аж знімає.. і бігає по хаті...
І для білки також дайте Ви якісь горішки,
Щоб змогла я білку цю.... відволікти... трішки...
Нехай разом з чоловіком горілку не смакують,
А горішки ці їдять, - кожний день і ніч рахують...
А, якщо лікарством цим.... не вдасться ... лікувати..
То через місяць до вас прийду... зміїний яд купляти...
Всім відкрийте цей секрет, щоб всі жінки знали,
І чоловікам - пиякам пурген цей підсипали.
Як подіє цей пурген -- не схоче вже він пити,
Не будуть білки й пияки до хати приходИти."
Автор: Алла Баранкевич