War is peace
Freedom is slavery
Ignorance is strength
Удар. Удар. А ти стоїш
Суспільство бачить - не впадеш.
Тебе висміюють сильніш,
Твій ранг же всього важливіш!
І що ж? Приймеш, чи не приймеш?
Долю ізгоя. Чи помреш?
На тебе тисне кожен міф,
Яких багато в вік наш мод.
Я чую клоунадський спів,
На площі, де Герой поліг,
В парламенті - в дому "свобод",
Й в палацах у наших господ...
І революції, й тирани...
І хаос, хаос навкруги.
Та зносиш ти душевні рани
Зі знанням в своїй голові.
Це буде й є єдина сила,
Могутній щит твій навіки.
Завжди вона усіх хранила
Від мракобісся й від біди.
Й у вік новітнього варварства
Ти лиш тримаєшся мінціш.
Хай б'є нас невігластва царство...
Удар. Удар. А ти стоїш!