Запишалась бузина:
"В світі я така одна,
З мого запашного цвіту
Чудодійні вийдуть ліки,
Із ягід - смачне варення,
Хто ж корисніший за мене?"
-Не хвались, - сказав їй глід,-
Мої ягоди та цвіт
І листочки теж корисні,
Дуже помічні від серця.
Обізвалася шипшина:
Є й в мені цілюща сила".
Ну а жовтий звіробій
Вихвалявся і собі:
"Сто хвороб мене боїться".
-Годі,годі,зупиніться,
Перестаньте сперечатись,-
Це стара калина-мати
"Заспокоїла рослин:
Здавна всі ми як один:
І жасмин,і дев"ясил
Додають здоров"я й сил,
Живокіст,беріз бруньки
Зцілюють всіх залюбки.
Материнка,валер"яна,-
Також ліки непогані.
І медунка,й зелен-м"ята
Теж уміють лікувати.
Із ромашки та малини
Відвари будуть теж смачними,
Горобина,подорожник -
Ліки з них зробити можна,
Щоб прогнати всі недуги,
Нам за це дякують дуже.
Ми разом - велика сила,
Звуть нас - лікарські рослини.