Живе по світі всяка твар:
Собака, риба, чи комар.
І кожне далі хоче жить,
Щоб сонце бачить, воду пить.
Хто нору, хто гніздо лаштує -
Нащадків до життя готує.
Гризуться, любляться, страждають,
Живуть нащо і не питають.
Росте й цвіте все навкруги:
Ось мох й дерева, там луги.
Насіння треба залишить,
Щоб навесні знов зеленіть.
І люди хочуть довго жити,
Майбутнє бачить, щось зробити,
Коли дітей у світ пускають,
Про себе пам’ять залишають.
Змогли багато зразуміти,
Навколо себе все змінити.
Ті моляться, ті світ вивчають,
Але де ціль життя не знають...
17/11/2003