Розквітли троянди різнокольорові:
Білі,рожеві і темночервоні,
Блакитні та бежеві,яскравожовті,
Ще - помаранчеві і малинові.
Високі зрівнялись з кущем калиновим,
Низенькі в травичці сховалися знову.
Чудові такі,немов діаманти,
Та колючки не дають їх дістати.
Оця краса перехоплює подих,
Створила такими їх мати-природа:
Згори поглядає квітка велика,
Пелюсточки в неї,наче з оксамиту.
Маленька ж - пухнаста,як те кошенятко,
На всю округу парфумами пахне.
Ти ними милуйся,але не зривай,
Хай довго квітує трояндовий рай.