Чумацький Шлях –
космічне русло ріки,
і гребені хвиль її
рясно вінчають зірки –
Центру Галактики
відблиски,
проекції і відбитки…
пливу
Шляхом Чумацьким
проти пологої те́чії –
з-обіруч
обтікають мій контур зірки,
збиваються у густі сяючі зграйки,
наполохані перешкодою
на шляху своїм
по́лиски-бли́скітки
…лину,
ніби я вже обрана чи свята:
сяє по абрису тіла мого,
ефірного і земного,
ореол із небесного золота…
пірнаю,
занурююсь у зеленаву
Шляху Чумацького глибину,
очі широко одкриваю –
таємницю Всесвіту
до першовитоку прозирну…
прозираю,
радісно усвідомлюю,
осмислю-ю…
виринаю,
влягаюсь на спину,
безтурботно у хвилях себе розкину,
посеред русла пологого спочиваю:
Чумацького Шляху медитати́вна течія,
наче тріску яку,
чи всюдисущу трилисту ря́ску,
плавом
у Безмежність мене сплавляє…
…так-но
коли дивитися од Землі –
Чумацький Шлях видається
порозсипаними із Возів
кристалами со-лі…
09.06.2015
Так релаксово... Красиве плавання течією Чумацького Шляху, серед міріад блискучих зірок!.. Наче проекція земної ріки в космічну. Невагомо і натхненно...
P.S. У другому стовпчику у слові *полискики* не вкралася опечатка - дублювання складу? Чи так задумано?
Валя Савелюк відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
...отак я, Наталю, Чумацьким Шляхом увесь червень плавала собі, плавала - сплавлялася у Вічність...