Непереробні можновладці,
Залежні від своїх бажань,
Плід вашої сумної праці –
Товстий ланцюг людських страждань.
Народної діждетесь люті,
І полум'я здійметься знов.
Раби піднімуться розкуті,
І потече, мов річка, кров.
Не допоможуть яничари –
На всіх не вистачить грошей.
І слів брехливих злії чари
Вас не врятують від людей.
Одну послухайте пораду:
Біжіть світ за очі, мерщій!
Бо в двері стукається правда,
Давно терпець урвався їй.