Запахло хвоєю та зіллям
Засяяла перша зоря,
У гущі лісу від знесилля
Сиділа мавка лісова
В папоротневому віночку
Сукенка,біла,наче сніг,
Мерехкотять зелені очі
Її кохання збило з ніг
Вона на зорях ворожила
Її супутник білий вовк,
На серце руку положила
Зненацька його стукіт змовк
Коханий злився з небесами
Він не прийде,його нема,
Пішли порослими шляхами
Вовчиця й мавка лісова.