Яблука златі 7 (Продовження. Початок у попередніх публікаціях)
Наповнюй скарбницю добром справедливим,
Та знай, що добро на той світ не знесеш,
І що не поможе багатство в день гніву,
Зате справедливістю душу спасеш.
Тому-то за краще таку приповідку
В життя запровадити треба:
Не накопичуй скарби у калитку ̶
Скарби слід збирати для неба.
Дивись Приповісті 11:4; Лк 12:33
*
Той, хто прагне багатіти,
Спокушається до збочень:
Щоб грошима володіти,
Ладний дбати їх за злочин.
Але ж ̶ це відхід від Бога,
Що подібне самогубству.
В цьому є і корінь злого,
І цей корінь ̶ грошолюбство.
Багатій перш не на гроші,
А на вчинки лиш хороші.
Дивись 1 Тим 6:9,10; 2 Кор 9:8