Людмила Дзвонок відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
З дитячих років я говорила українською мовою, навчалася потім в Запоріжжі, в навчальному закладі навчання було на російській, потім переїхали також в місто, де більша частина населення говорить російською, так і пішло. Зараз ось багато читаю, щоб хоч згадати українські слова, інколи беру навіть словник. Член міського ЛітО, в якому пишуть майже всі російською.До дня міста вийшла наша збірочка, в якій лише мої українські вірші і ще один вірш однієї поетеси. Коли ми приїхали в це місто, в якому живемо, в школах велика кількість дітей не вчила українську - так названі переселенці, батьки яких росіяни, приїхали на будівництво нашого рудника. Діти мої говорять російською, навіть онука заявила мені, що не хоче розмовляти українською, а вона йде тільки в перший клас, слава Богу, класи появились з українським викладанням всіх предметів, так вона піде в український клас. Ось так було у нас тут, на Україні. Гірко.