ПРО ЩАСТЯ
На свято в Бога щастя попроха́й!
Омий ним долю й розплеска́й усюди
І скро́плять ним серця усі нехай
Навколо світу твого спраглі люди!
Який у щастя колір? Як розма́й!
Розба́рвлений, мов веселко́ві смуги!
Він – промінни́й! Ти лиш його впіймай
І, щоб не стліло, зарозся́й навкру́ги
Укві́тчаним дощем. Нектару водограй
Вдихни замріяно, скуштуй у вільні груди
І в душах краплями любові засівай,
І щастя житиме в тобі́ і зі́йде всюди!
Павло Гай-Нижник18 вересня 2015 р.Гай-Нижник П. Плинність: Поезія. – К.: «МП Леся», 2015. – С.94.