Новітній світ – світ прогресу, інновацій
Світ наукових коронацій
Світ поспіху, рішень і помірності
Світ страждань і лицемірності
Ми у світі цьому пішки
На шаховій досці граєм підставних фігур
Спокою нам дали трішки
А потім жертвують щоб перейти в наступний тур
Нам лицеміри в очі брешуть
Мов "ви народ для, нас ви головні"
І все більше й більше чешуть
Відпливаючи від напівпотопленого судна
На окремому човні
А ми як ті овечки
Стоїм мовчки і тільки кліпаєм очима
А лихо прийде
Мовчки знизуєм плечима
І так ідуть роки роками
А ми все розводимо руками
В який капкан ми знов попались
А може й ні
Що так грузнем у лайні
Ви подивіться люди на цей світ
Він напевно з’їхав з глузду
Свій колись красивий цвіт
Поміняв на кінську узду
Обзавівся пагоничем
Та ще й не одним
Таким же божевільним паничем
Як і сам він
І торгуються рабами
Ради власних інтересів
Йдучи між гробами
Вбитих ними Ахілесів