Хочеш побачити небо синє ?
Дивишся, а воно – сіре.
Хочеш побачити зелень трави ?
Бачиш голі сади.
Хочеш, щоб друг порадів з тобою
І поборовся з твоєю бідою ?
Друга ти спробуй такого знайти,
Щоб по життю поруч з ним іти.
Хочеш кохання справжнього, вірного,
Любого хочеш і справді гідного ?
Та не завжди так поверне життя,
Після кохання іде забуття.
Хочеш навколо ти землю квітучу,
Знищити хочеш ти заздрість палючу,
Ліс насадити, кохатися в квітах
І від любові всім тілом тремтіти ?!.......
Хочеш життя ти спокійного дуже ?
Не сподівайся, нема його, друже.